Stekt laks med blomkålpuré og ristede mandler

Stekt laks med blomkålpuré og ristede mandler

Ingredienser

750 g laksefilet
400 g blomkål
75 g skåldede mandelflak
2 stk sjarlottløk
2 ss smør
0,5 dl fløte
salt og pepper
olivenolje

Tidsforbruk

Under 20 min

Vanskelighetsgrad

En rask og familievennlig fiskerett som kan lages med alle typer fisk. Kun 6 ingredienser! Like god med potetmos. Ferdig på 15 min!

  1. 1) Del laksefileten i fire like biter og gni inn med salt, pepper og 1 ss olivenolje. Rist mandler i en tørr panne.
  2. 2) Del løk og blomkål i buketter og kok i vann i ca. 8-10 min. til blomkålen er mør. Hell av, ha i smør og fløte og mos til puré. Smak til med salt og pepper.
  3. 3) Stek laksen i 1 ss olivenolje til den er gyllen på begge sider, ca. 4 min. og server med blomkålspuré.