West Coast lakseburger med tzatziki

Med chimichurry og tzatziki får du en frisk og herlig lakseburger med denne oppskriften.
West Coast lakseburger med tzatziki

Tid

Tidsforbruk 20 - 40 min

Ingredienser

Tips!

Server gjerne med hjemmelagde Brioche burgerbrød eller kjøp dem ferdige hos MENY.

Slik gjør du

  1. La lakseburgerene hvile i 20 min i romtemperatur før steking.
  2. Chimichurri: Finhakk hvitløken og ha det i en skål. Ha i eddik, saften av lime, finkuttet chilli, salt og pepper. Bland oljen godt inn. Ha i finkuttet bladpersille. La sausen stå og modne seg i ca. 30 min.
  3. Tzatziki: Skrell agurken, del den i 1/2 på langs og skrap ut «kjernene». Riv agurken på rivjern og press ut væsken. Finhakk hvitløken og mynteblader. Bland alt sammen og smak til med saften av sitron, olivenolje, salt og pepper.
  4. Stekes i panne på middels høy varme i 2 min på den ene siden, snu og stek 2 min på den andre siden. Eller på grillen, da trenger de litt kortere tid enn i panne. Stek gjerne ferdig på en side og bare vipp rundt siste sekundene for å få grillskorpe på begge sider. Når den skal grilles er det viktig at grillen er ordentlig varm, og at de pensles med litt nøytral olje før grilling. Grill først den ene siden i ca 2 min. Vipp så lakseburgeren rundt og grill i ca 1/2 min på den andre siden.
  5. Anrett først tomatskiver og grillet avokado på brødet. Legg så på et par blader basilikum og en raus skje med tzatziki.
  6. Deretter legger du på lakseburger, chimichurri og til slutt toppen av burgerbrødet.
La lakseburgerene hvile i 20 min i romtemperatur før steking.
Anrett først tomatskiver og grillet avokado på brødet. Legg så på et par blader basilikum og en raus skje med tzatziki.