Wok med laks og breiflabb

Wok med laks og breiflabb

Ingredienser

Breiflabb- og laksewok

300 gr laksefilet
400 gr breiflabbfilet
1 stk løk
2 stk paprika
100 gr sukkererter
100 gr cherrytomater
2 ss solsikkeolje
1 boks hakkede tomater
1 stk rød chili
4 ss sweet chili saus
2 ss brunt sukker
4 ss soyasaus
2 ss sesamolje
2 stk lime
3 ss cashewnøtter

Tidsforbruk

20 - 40 min

Vanskelighetsgrad

Middels

Deilig oppskrift på wok med breiflabb og laks med mango og koriander i tomatisert chilisaus. Wokket middag er raskt å lage, lett og det smaker kjempedeilig. Wok med fisk gjør seg godt sammen med sprø grønnsaker.

  1. Gjør alle ingrediensene klare til woking: Skjær fisk i terninger, kutt grønnsakene i tynne strimler eller buketter, del cherrytomatene i to, finhakk hele chilien med frø, kutt mango i terninger og grovkutt koriander.
  2. Sett woken eller stekepannen på platen og skru på full varme. Når det ryker av pannen, er den klar.
  3. Ha først i oljen, så fisken. La denne få stekskorpe på begge sider før du tilsetter alle grønnsakene bortsett fra cherrytomatene, og gi dette litt tid i woken mens du rører rundt eller kaster det rundt.
  4. Tilsett cherrytomater, bokstomater, rød chili, sweet chili-saus og soyasaus. Du kan gjerne redusere mengden chili hvis du ikke er så glad i sterk mat.
  5. La alt surre i ett minutt og smak til med presset lime og salt.
  6. Dryss over mango og koriander til slutt og server med kokt ris eller nudler.

Oppskrift fra