Grønn curry med laks

En smaksrik green curry, eller grønn curry, med laksefilet. Curryen er basert på kokosmelk, grønn currypaste, frisk ingefær, urter, lime og grønnsaker. Laksen steker vi to minutter på hver side så den enda er rå i midten.
Grønn curry med laks

Tid

Tidsforbruk 20 - 40 min

Ingredienser

Slik gjør du

  1. Skrell og kutt gulrot og sellerirot i små terninger. Finsnitt vårløk.
  2. Kok risen i ca. 3 dl. vann i ca. 11-13 minutter.
  3. Finhakk løk og hvitløk og stek på middelshøy varme i en kjele med litt olje til løken er blank. Tilsett så ingefær, green curry paste, grønnsakene (ikke vårløken) og kokosmelk. La dette koke i ca. 5 minutter.
  4. Kutt laksen i porsjonstykker, og krydre med litt salt og pepper. Kutt lime i båter.
  5. Varm opp en stekepanne til høy varme med litt olje og stek laksen i ca. 2 minutter på hver side.
  6. Server med frisk koriander, limebåter og vårløk.