Laks med mango- og avokadosalat

Oppskrift på grillet laksefilet med mango- og avokadosalat, servert med teriyakisaus, byggryn og frisk ingefær.
Laks med mango- og avokadosalat

Tid

Tidsforbruk 20 - 40 min

Ingredienser

Tips!

Dersom du ønsker å steke laksefiletene i ovnen kan du gjøre det midt i ovnen på 200 grader i ca 12 minutter.

Slik gjør du

  1. Start med å koke opp byggryn etter anvisningen på pakken. Skjær laksen i serveringsstykker dersom de ikke allerede er det, og legg dem med skinnet ned på varm grill eller stekepanne. Etter 6 til 8 minutter kan du dra av skinnet og pensle fisken med litt teriyakisaus.
  2. Finhakk rødløk, chili, ingefær og et par håndfuller frisk, hakket koriander. Fordel halvparten av dette over den ferdige fisken. Legg fisken i en ildfast form med aluminiumsfolie over, og la den hvile i fem minutter mens smakene setter seg.
  3. Til den fruktige salaten trenger du først en hel mango og en avokado skjært i terninger. Bland dette sammen med saften av en lime og resten av chilien, løken ingefæren og korianderen.