Maki sushi

Maki sushi

Ingredienser

Tilbehør

wasabi, soyasaus og syltet ingefær

200 g renskåret laks
5 dl kokt sushiris
6 ss sushi eddik
2 ts sukker
6 noriflak
1 mango
0,5 agurk

Tidsforbruk

20 - 40 min

Vanskelighetsgrad

Lett

Maki sushi er marinert ris rullet inn i noritang sammen med strimler av sjømat og gjerne også grønsaker eller frukt.

  1. Skyll og vask risen mange ganger i kaldt vann. La risen renne av i en sil.
  2. Ha ris og vann i en gryte og kok godt under lokk i 3-4 minutter. Ta risen av platen og skru ned varmen. Sett risen tilbake og la den trekke ved svak varme 15 minutter.
  3. Ta gryten vekk fra varmen og la risen stå under lokk i15 minutter til.
  4. Ha risen over i en bolle. Bland sammen eddik, salt og sukker og rør til alt er oppløst. Hell blandingen over risen og bland godt slik at væsken fordeles på all risen. Avkjøles litt før bruk. Risen skal ha romtemperatur når sushirullene skal lages.
  5. Skjær fisken i strimler på ca 1 cm bredde. Rens mango og skjær i stimler va 1 cm tykke. Skjær agurken i tynne strimler, ca ½ cm, samme lengde som bredden på nori tangen.
  6. Legg et ark tang på et sammenbrettet glasshåndkle. Ta vann på fingrene og ta en ”ball” ris som du klemmer utover tangen.
  7. Legg fisk og agurk ev mangostrimler på risen. Rull sammen til en fast rull i håndkledet, som du gjør med rullekake.
  8. Ta vann langs endekanten av tangen og press sammen.
  9. Legg rullen til side i kjøleskap.
  10. Når alle rullene er ferdig skjæres de i ca 2 cm skiver og legges på fat.
  11. La hver gjest få en skål med soyasaus og litt wasabi til å blande inn i sausen.
  12. Wasabi i ønsket mengde røres ut i soyasausen. Dypp en sushibit i sausen før du spiser den.

Oppskrift fra