Grillet makrell

Grillet makrell

Ingredienser

2 stk makrell
1 ss salt
1 ts tørket chiliflak
0,5 stk sitron
1 dl olivenolje
frisk dill

Primørsalat

1 bunt redikker
2 stk neper
6 stk små nypoteter
6 stk grønne asparges
6 stk hvite asparges
2 stk små gulrøtter
2 stk hjertesalat
1 beger Nyr ferskost
0,3 ts sukker
salt
pepper
1 håndfull gressløk

Tidsforbruk

Under 20 min

Vanskelighetsgrad

Lett

Når makrellen kommer, da er det sommer. Hva med å prøve denne oppskriften på grillet makrell og primørsalat? Nydelig!

  1. Få butikken til å rundrense makrellen. Vask og tørk fisken godt, skjær små snitt i skinnet.
  2. Plukk de fine kvastene av dillen og grovhakk disse. Ta vare på stilkene. Skjær sitronen i båter. Bland maldonsalt og chiliflak. Putt en sitronbåt og dillkvister i buken på makrellen, gni saltblanding utenpå og inni snittene på makrellen.
  3. Grill på direkte varme til skinnet får farge og etter grill på indirekte under lokk i 10 min til kjøttet løsner fra beina. Ta makrellen av grillen og umiddelbart press over sitron og sprinkle med olivenoljen.
  4. Primørsalaten: Skrell asparges og gulrot. Kutt i avlange, fingertykke skiver på skrå. Forvell og avkjøl i isvann for at de skal holde seg sprø. Skrell nepene og kutt i tynne båter. Gjør det samme med reddikene. Kok potetene med skallet på, avkjøl og kutt i båter. Hjertesalaten deles i fire på langs. Kutt bort stilken og del de fire delene i to.
  5. Finsnitt det øverste og fineste på ramsløken. Hvis ikke du får tak i ramsløk kan du bruke rikelig med gressløk. Bland ferskosten Nyr (eller tyrkisk yoghurt) med sukker som runder av syren. Smak til med salt og pepper. Bland alle grønnsakene forsiktig med nyrdressingen til en salat. Dette bør gjøres klart før fisken legges på grillen for her er det viktig at fisken ikke venter på salaten.
  6. Server med olivenolje, sitron og focaccia, som har fått en runde på den varme grillen. Ha gjerne en av våre mange eplemoster eller limonader i glasset.