Fröyas sashimikvalitets lakseloin

Servert rå eller lettere stekt er Fröyas Laksefilet med på å endre matbevisste menneskers oppfatning av laks. Vidunderlig smak. Sikker, konsistent kvalitet. Lett å tilberede.

Håndsortert laks
Hver enkelt laks benyttet av Fröyas er håndplukket, og kun de beste benfrie stykkene av laksen (ryggfileten) blir benyttet. Etter beskjæring blir fileten pakket innen 1-4 timer for å sikre maksimal friskhet og smak.

Viktigheten av hygiene
Hygiene er kritisk for merkevaren Frōyas. Vårt mål er å produsere et lakseprodukt som beholder samme kvalitet og smak som den dagen den er fanget og til den dagen holdbarheten går ut – vanligvis 10 dager. For å bevare denne kvaliteten, har Frōyas en unik pakke, transport og temperaturprosess som sikrer at laksen smaker det samme hjemme hos deg som den dagen den ble fanget. 

Riktig temperatur
I motsetning til mange lakseprodukter som er lagret med vanlig kjøling, benytter Frōyas spesielt designede kartonger for transport som er kjølt med tørris. Dette forsikrer at produktet holder under 0 grader til det ligger i butikken din. For å hindre frostskader er Frōyas laks beskyttet av et lag med kartong som hindrer at laksen kommer i kontakt med tørrisen. Etter hvert som tørrisen fordamper, holder dette laksen i en konstant temperatur som bevarer friskheten. 

Læren om ferskhet
Utstrakt laboratorietesting har vist at ved 4 grader dobles antallet naturlige bakterier over en 16 timers periode. Ved 2 grader tar dette 36 timer mens ved 0 grader eller lavere finnes det ikke bakterievekst. Laks fryser ved minus 1,72 grader og celleskader vil oppstå ved temperaturer under minus 5 grader. Frōyas sørger for at laksen blir transportert ved en temperatur innen disse sikre grensene hele veien fra øya Frøya hjem til ditt middagsbord.

 

Smart emballasje
De fleste fiskeprodukter blir transportert i polystyren kasser med is. Disse er vanskelig og dyrt å sanere. Frōyas produkter blir imidlertid transportert i resirkulerte kartonger som er kjølt med tørris, noe som sikrer en optimal temperaturkontroll. Så snart pakningen er åpnet, fordamper tørrisen og kartongen kan resirkuleres igjen. Frōyas effektive emballasje bruker 40% mindre plastikkemballasje enn konkurrerende produkter og tar mindre plass i kjøledisken i butikken. For forbrukeren vil denne effektive emballasjen gi mindre avfall og bedre plass i kjøleskapet.