Laks 45° – for perfekt resultat!

Laks 45° – for perfekt resultat!
Hos MENY får du kjøpt laks i porsjonsstykker – skåret i 45 graders vinkel. Men hvorfor gir dette best resultat, og hvordan skal du tilberede den?

Lettere å steke

Laksestykkene er skåret i 45 graders vinkel for å få en jevn tykkelse. Dette gir bedre kontroll under stekingen og 

Bedre smak

På grunn av måten laksen er skåret på vil hele laksefileten brunes, noe som gir mer smak. Du får også en større flate å legge sausen på. 

Perfekt størrelse

Laks 45 grader er skåret i 140 grams porsjonsstykker – akkurat passe middagsstørrelse for en person. Har du en ekstra sulten person til middag, så passer det bra med to stykker. 

Hvordan lykkes?

- Stek laksestykkene i smør eller olje til de er gyllne på begge sider, og saftig i midten. Fisken er perfekt når den har en kjernetemperatur på 45 grader. Dette tar ca 2-3 minutter på hver side. 

- Du kan også legge laks 45 oppå en seng av grønnsaker og bake dem i ovnen. Bruk da grønnsaker som ikke tar for lang tid. Ha over et godt kryddersmør, og stek i ovnen på 180 grader i 12-15 minutter.