Premium sushi fra MENY

Førsteklasses laks fra Lerøy og tilbehør basert på Japansk tradisjon, kultur og erfaring er samlet i MENYs premium sushi-brett med Maki og Nigiri. Sunt og godt!

Råvarekunnskap er selve fundamentet for å kunne lage den beste sushien. Da vi skulle finne de rette ingrediensene til vår MENY-sushi, var det naturlig å se til Japan – sushiens hjemland. Her står kvalitet og matvaretradisjoner høyt, og gjennom de siste 30 årene har Lerøy, leverandøren av laks til MENY sushi, utviklet en sterk og tett relasjon til landet.


Resultatet er premium sushi-brett bestående av 8 eller 16 biter. Sushien produseres på Sjømathuset, med førsteklasses fisk fra Lerøy og tilbehør fra Japan.

Visste du at.... Før 80-tallet var laks ikke-eksisterende i det Japanske sushikjønnenet? I dag er laks sterkt forankret i sushirepertoaret, og er sammen med tunfisk den mest brukte fiskesorten i sushi og sashimi.  I 2015 ble det solgt 44 000 tonn laks fra Norge til Japan.


Dette er MENY-premium sushi

   

Laks fra Lerøy

Laksen er av pre-rigor kvalitet, det vil si at den er av samme kvalitet som Salmalaks og Frøyaslaks. På Sjømathuset bearbeides laksen fra Lerøy for hånd før den brukes i sushibrettene. Laksen modnes utfra japanske tradisjoner. Fisken smaker best etter et par dager, og er på sitt mest optimale både når det gjelder smak og tekstur nå den ligger i sushibrettet.

Ris som er saftig

Risen i MENY-sushi består av en ny ristype. Justeringer i produksjonen bidrar til en jevnere og bedre riskvalitet, og gjør at risen fremstår mindre tørr enn tidligere.


Ingefær (Gari) fra sør-Japan

Vår ingefær produseres av små ingefærrøtter som høstes tidlig i sesongen,  noe som gir den beste kvaliteten. Oppskriften er basert på sør-japanernes smak og preferanser, og er relativt mild og frisk i smaken.

Wasabi med ekte wasabiplante

Wasabi skal være litt søtlig og gi et kort «kick» i det man tar den i munnen. Produsenten bak den ferske wasabien som brukes i MENY-sushi har 60 års erfaring. Wasabien inneholder hele 15,5 % wasabiplante, i motsetning til 0-5 % som er vanlig.

Sjøgress (Nori) fra de beste områdene i Japan

Sjøgresset som brukes i MENY-sushi kommer fra ett av de best egnede områdene for dyrking av sjøgress i Japan, og er sprø, har en dyp mørkegrønn farge og smak av sjø.

Riseddik av høy kvalitet

Produsenten bak riseddiken som brukes i MENY-sushi har siden 1940 spesialisert seg på å lage eddik til sushirestauranter i Tokyo, og er i dag den eneste gjenværende produsenten i området. Her følger eksperter prosessen grundig, og det er ikke uvanlig at eddiken lagres i 4-8 år før den brukes.

Soyasaus basert på over 200 års erfaring

Soyasausen i MENY-sushien er basert på 270 års erfaringer. Den er balansert, fyldig og med tydelig sødme, og basert på sør-Japanske tradisjoner.

Edamame som er myk og søt

Edamame er soyabønner som høstes tidlig når belgen fortsatt er myk og bønnene inni er søte. I Japan dampes eller kokes edamame i saltvann, og spises som tilbehør og snacks.


Prøv selv! MENY-sushi er i butikk nå.