Se video

Sunnere fiskepinner til barna

Du trenger ikke overtale barna til å spise fisk med denne oppskriften på hjemmelagde fiskepinner. Her får du 100% fiskeinnhold og matglede. Ved å lage fiskepinner fra bunnen av kan du selv regulere saltmengden, og du slipper tilsetningsstoffer.

Se video over på hvordan du lager hjemmelagde fiskepinner.

Gyllenbrune og sprøstekte fiskepinner smaker knallgodt. Dette er barnefavoritten på hjemmelaget vis! Ta med barna i matlagingen - den mest klissete delen av tilberedningen er også den morsomste for de små. Her kan du få hjelp til dypping i mel, egg og brødsmuler.

Et lite triks er å sette sitt eget preg på fiskepinnene. Hva med å tilsette favorittkrydderet i paneringen? Enten det er chili, tacokrydder, tørkede urter eller parmesan. 

Hvis du ønsker litt ekstra smak er kalde sauser perfekt til fiskepinnene. Disse er superenkle å lage og har nesten ingen tilberedningstid. Alle kesam- og rømmebaserte sauser, med eller uten hvitløk, er en nydelig kontrast til de varme fiskepinnene. Ellers kan du gå for en klassiker som hjemmelaget remulade eller ketchup. Når utgangspunktet er så sunt er det vel ikke noe i veien for å ha godt tilbehør!

Fiskepinner til fire

  • 800 g renskåret filet av torsk, hyse etc
  • 100 g hvetemel
  • 2 egg
  • 200 g ristet gammelt brød, raspet eller ferdig griljermel
  • Olje/smør til steking

Del fisken i passende staver. Vend dem først i mel, deretter egg og til slutt brødkrumme. Stekes i noen minutter i smør eller olje, eller en blanding.

Serveres f.eks med sitronbåter, raspet gulrot med sitron, røstipoteter og smørdampet grønnkål.

TIPS: Tartarsaus. 2 ss hakket kapers, 2 ss hakket sylteagurk, 2 ss hakket sjalottløk, 2 ss hakket bladpersille og grovkvernet pepper, blandes med 3-5 ss majones.

Ønsker du også å lage hjemmelagde fiskekaker? Her ser du hvordan.