Slik bruker du fiskerestene

Slik bruker du fiskerestene

Har du rester av fisk igjen etter middagen? Med disse tipsene forvandler du fiskerestene til nye middager og unngår å kaste mat. Kanskje kan du få ned ditt matsvinn, noe som er bra for miljøet og lommeboken din!

- Det første du må huske er at fiskerestene må kjøles ned raskt etter at måltidet er avsluttet, tipser Kim Ronny Larsen, kokk og ferskvaresjef på MENY Gystadmarka.

- Legg restene i en tett boks, og sett den rett i kjøleskapet. Da holder de seg fine i to til tre dager.

Han har flere spennende tips og ideer til hva du kan gjøre med restene etter fiskemiddagen:

Fiskesuppe

Rester av fiskemiddagen er perfekte å bruke i en fiskesuppe.

- Å lage fiskesuppe er enklere enn du kanskje tror! Siden fisken allerede er ferdig, er det bare å ha den i fiskesuppen før servering, tipser Kim Ronny. 

Se vår populære oppskrift med film:

Ikke tid til å lage? Kjøp ferdig:

Fiskegrateng

I en fiskegrateng, kan du bruke alle typer fisk, både kokt og stekt. Frys ned alle fiskerestene, og ta de opp når det skal lages grateng.

Wok

Wok er den perfekte restemiddagen. Bruk ulike grønnsaker fra kjøleskapet, wok de i panna og tilsett de ferdige fiskebitene.

Varier gjerne med ulike type woksauser og tilbehør:

Fiskewok kan varieres i det uendelig. Både torsk og laks passer i wok, og smaker godt med sursøt saus og teriyaki.  Server med ris eller eggnudler.

Vi anbefaler denne woken med laks og nudler: 

Fiskewok – raskt, godt og enkelt

Fiskewok – raskt, godt og enkelt

Glem mange ingredienser, kutting og lang steketid! Plukker du med deg ferdig...

Wraps med fisk

La gårsdagens middag blir dagens lunsj! Lag en sunn og god wrap, og fyll tortillalomper med fiskerester og salat. Varier gjerne med ulike grønnsaker og sauser.

Hva med en wrap med torskepinner og salat, eller en laksewrap med bbq-saus og avokado

Lompe med laks og bbq-saus er enkelt, sunt og veldig godt! Lompe med laks og bbq-saus er enkelt, sunt og veldig godt!

Fikk du lyst på fisk?