Slik griller du laks i sommer

Slik griller du laks i sommer

Laks på grillen er sunt, godt og veldig enkelt. Vi gir deg tipsene for perfekt grillet laks, både direkte på grillen, i aluminiumsfolie, på engangsgrillen og på grillspyd.

Før grillingen kan starte, er det smart om du lar fisken få romtemperatur før du legger den på. Da blir resultatet så mye bedre.

Marinert eller naturell laks

I fiskedisken får du kjøpt både naturell og marinert laksefilet.

Ønsker du å marinere laksen selv, pensler du laksefileten med ønsket marinade og lar fisken stå i 20 minutter før den grilles. 

Har du ikke marinert fisk, så husk å krydre fisken med salt og pepper mens den ligger på grillen. 

Grillet laksefilet 

  • Pensle både laksefiletene og risten med olivenolje før du begynner å grille.
  • Legg den på smurt folie eller med skinnsiden ned.

Tips! Hvis fisken er marinert på forhånd, bør du tørke den med kjøkkenpapir før du pensler den.

  • Grill i ca. 3-4 minutter på hver side og krydre med salt og pepper.

Laksefilet med skinn trives godt på engangsgrill. Bare vent til grillen er skikkelig varm. Og du! Vær bevisst når du er ferdig med engangsgrillen, ta med deg grillen og kast den på riktig sted.

Laks i folie 

En enkel måte å tilberede laks på er alt-i-en-pakke. Den kan legges rett på grillen eller stekes i stekeovn om det er dårlig vær. Er du glad i å dra på tur, kan den også stekes på bål. 

  • Ha laksefilet sammen med grønnsakene i folie og pakk folien rundt laksen med skjøten opp.
  • Stek på grillen i ca. 15–20 minutter. Server med godt brød og smør.

Laks i folie er en enkel og morsom måte å tilbrede fisk på. Laks i folie er en enkel og morsom måte å tilbrede fisk på.

Laks på grillspyd

En tredje måte å grille laks på er som grillspyd. For et jevnt og godt resultat, sørg for at laksebitene er like store og jevnt skåret, slik at alle bitene grilles til samme tid. 

  • Pensle fisken med litt olje før du legger den på grillen, for at fisken ikke skal henge fast i grillen. 
  • Grill den i ca. 2 minutter før du snur spydet. Krydre fisken mens den ligger på grillen hvis du da ikke allerede har marinert den.

Varier med tilbehøret så går du ikke lei. Til slutt, laksen er også veldig god i supper og gryter, om det skulle være dårlig vær.