La barna lage fiskepinner

La barna lage fiskepinner

Barn synes ofte det er gøy å være med og lage mat, og når de lager selv smaker det også bedre. Ved å lage fiskepinner fra bunnen av kan du selv regulere saltmengden, og du slipper tilsetningsstoffer.

Nystekte, gylne, sprø fiskepinner er digg mat for store og små. De er også enkle å lage! La barna få prøve seg på helt egne fiskepinner til middag. 

Ingredienser til 4 porsjoner: 

  • 600 gram filet av hvit fisk, gjerne torsk 
  • 200 gram hvetemel 
  • 3 egg
  • 150 gram griljermel eller panko
  • salt & pepper
  • 2 ss smør eller rapsolje

Steg 1

Skjær fiskestykkene i fingertykke skiver. Ca 5 - 10 cm lange.

Steg 1 Steg 1

Steg 2

Ha mel, salt og pepper i en skål. 

Pisk eggene i en egen skål. 

Ha griljermel eller panko i en tredje skål. 

Bilde steg 2 Bilde steg 2

Steg 3: 

Dypp fiskestykkene i mel, deretter egg og så griljermel til slutt. 

Legg så de ferdigpanerte fiskestykkene på en tallerken med kjøkkenpapir til de skal stekes. 

Steg 3 Steg 3

Steg 4

Stek fiskepinnene i smør eller olje på begge sider, i ca 5 minutter, til de er gylne og gjennomstekte. 

Steg 4 Steg 4
Et lite triks er å sette sitt eget preg på fiskepinnene. Hva med å tilsette favorittkrydderet i paneringen? Enten det er chili, tacokrydder, tørkede urter eller parmesan.

Hva med en dipp til?

Hvis du ønsker litt ekstra smak er kalde sauser perfekt til fiskepinnene. Disse er superenkle å lage og har nesten ingen tilberedningstid. Alle kesam- og rømmebaserte sauser, med eller uten hvitløk, er en nydelig kontrast til de varme fiskepinnene. Mange har også remulade eller ketchup som sin favoritt. 

Hjemmelaget hvitløksdressing