Stekt breiflabb med mandarinsaus

Stekt breiflabb med mandarinsaus

Ingredienser

breiflabbkoteletter
salt og pepperblanding

Tilbehør

2 finhakkede sjalottløk
1 hjertesalat
smør

Mandarinsaus

250 g mandarinbåter
1,5 dl fiskekraft
1,5 dl kremfløte
2 ss Grand Marnier likør
60 g smør i terninger
Revet skall av 2 mandariner
2 mandariner i hele båter

Tidsforbruk

20 - 40 min

Vanskelighetsgrad

Lett

En av våre ufisker servert på sitt beste til jul eller bare til fest. En enkel oppskrift på breiflabb!

  1. Kok mandarinmosen og fiskekraften inn til det halve.
  2. Tilsett fløte og Grand marnier. Kok inn til det halve. Rør inn smørterninger litt om litt. Tilsett hele mandarinbåter og strimler av kokt mandarinskall rett før servering. Surr sjalottløk i smør til den blir myk. Tilsett salaten og vend den inn så den faller sammen.
  3. Stek breiflabbkotelettene i en blanding av smør og olivenolje. Bruk god varme og la de ettersteke noen minutter på svakere varme. Dryss salt og pepperblanding over.
  4. Server med kokte poteter, gjerne mandelpoteter.

Oppskrift fra