Bakt torsk med soyasmør og reker

Bakt torsk med soyasmør og reker

Ingredienser

Tilbehør

1 potet

600 g torskefilet, uten skinn og bein
300 g reker, uten skall
1 dl salt
1 l vann
5 pcs plommetomat
5 pcs sjalottløk
2 tbsp gressløk
4 dl smør
2 tbsp soyasaus

Tidsforbruk

20 - 40 min

Vanskelighetsgrad

Lett

<p>Bakt torsk med soyasmør og reker en god smakskombinasjon for torsk og reker passer veldig godt sammen. Soyasmøret gjør denne retten ekstra saftig.  </p>

  1. Sett stekeovnen på 180 grader. Kok potet. Skjær torsken i serveringsstykker. Rør ut salt i kaldt vann til alt er oppløst. Hell det over torsken og la den trekke i ca. 8 minutter. Legg torskestykkene på et smurt stekebrett. Stek fisken i ca. 6-8 minutter. Del plommetomatene og ta ut kjernen. Skjær så tomatene i terninger. Grovhakk sjalottløk og finhakk gressløk. Varm opp smør og tilsett soyasaus, tomat, sjalottløk, gressløk og reker. Hell sausen over fisken og server med kokte poteter.

Oppskrift fra