Lutefisk med bacon

Lutefisk med bacon

Ingredienser

2 kg lutefisk fra ryggfileten
400 g bacon
1,5 ts salt
800 g mandelpotet, ringerikspotet eller gulløye

Tidsforbruk

40 - 60 min

Vanskelighetsgrad

Middels

Lutefisk er et helt spesielt og velsmakende måltid basert på eldgamle norske tradisjoner. Vi anbefaler å tilberede fisken i stekeovnen. Slik får den godgjort seg i egen kraft og dermed den beste smak og perfekt konsistens.

  1. Legg lutefisk med skinnsiden ned i en langpanne eller en stor ildfast form. Dryss over salt. Dekk formen med aluminiumsfolie og la fisken stå i ovnen på 225 °C i 30-40 minutter.
  2. Vask og kok potet til de er møre, ca. 20 minutter. Stek bacon i en panne til det er sprøtt.
  3. Server med sennepssaus, ertepuré og kokte poteter.

Oppskrift fra