Ovnsbakt skrei med hvitløkpotetmos og grønn saus

Ovnsbakt  skrei med hvitløkpotetmos og grønn saus

Ingredienser

800 g Skreifilet, med skinn men uten ben
2 ts Salt

Potetmos

Poteter, helst mandelpoteter
Hvitløkbåter
1 dl Melk
1 ss Smør/Margarin
Salt, pepper

Grønn saus

1 dl Flatbladet persille
3 ss Mynteblad
3 ss Kapers
1 Hvitløkbåt
1 ss Dijonsennep
1 dl Olivenolje, ekstra virgin
Salt, pepper

Tidsforbruk

20 - 40 min

Vanskelighetsgrad

Lett

Det er tid for skrei og fersk torsk. Retten er næringsberegnet og 1 porsjon gulrot er inkludert som grønnsak.

  1. Sett stekeovnen på 220 grader C. 
  2. Kjør alle ingrediensene i foodprocessor til en fin, fyldig saus. Sett den i kjøleskapet til den skal serveres.
  3. Råskrell potetene og skjær dem i terninger. Rens hvitløkbåtene.
  4. Kok poteter og hvitløk i usaltet vann, til potetene er godt møre.
  5. Hell av kokevannet og mos poteter og hvitløk.
  6. Spe mosen med melk, rør inn smør og smak den til med salt og pepper. Hold den varm.
  7. Pensle en liten langpanne med olje og sett den inn i ovnen så den varmes samtidig med ovnen.
  8. Skrap fiskeskinnet godt, del fisken i jevne porsjonstykker og legg dem i den varme langpannen med skinnet ned.
  9. Dryss på salt og bak fisken nederst i ovnen til den er akkurat gjennomkokt, ca 7 minutter.
  10. Anrett fisken med potetmos, drypp den grønne sausen rundt og server salat eller kokte grønnsaker til.

Oppskrift fra