3 grunner til å spise tranebær

3 grunner til å spise tranebær
Tranebær blir ofte kalt ”amerikanske tyttebær”. Her er tre grunner til å putte de i handlekurven neste gang du er på MENY!

De kan brukes i mer enn bare Thanksgiving-middagen...

Cranberry sauce er en søt saus av tranebær som er en selvfølge til amerikanernes Thanksgiving-kalkun. Smaken minner litt om rørte tyttebær og er med sin gode syre og sødme deilig til kjøttretter. Server den til kalkun, men prøv den også til julemat som ribbe, julepølse, medisterkaker og pinnekjøtt.

Les også: 3 måter å bruke tranebær på

De har god smak...

Tranebær har en aromatisk, frisk og syrlig smak, som blant annet passer ypperlig til vilt.

De er sunne..

Tranebær er en kilde til vitamin C som styrker immunsystemet og øker opptaket av jern fra andre matvarer. Tranebær har også et høyt kostfiberinnhold som er gunstig for fordøyelsen.