3 måter å bruke tranebær på

3 måter å bruke tranebær på
I syltetøy, i bakst og som saus – tipsene til bruk av den sunne tranebæren får du her.

Tranebærene er svært rike på kostfiber, og de er en kilde til vitamin C. Smaken minner litt om rørte tyttebær og er med sin gode syre og sødme deilig til kjøttretter. Naturell har tranebær en hard konsistens og syrlig smak, og bør kokes før bruk. I Norge er det ingen produksjon av tranebær, men importerte bær finnes i butikkene stort sett hele året.

Les også: 3 grunner til å spise tranebær

Det er med andre ord mange grunner til å spise mer tranebær. Her er 3 måter du kan bruke tranebær på:

I syltetøy

Kok tranebær til syltetøy. Det smaker utrolig godt som pålegg på brødskiva, eller som tilbehør til ostefatet.

Tips! Tranebær egner seg godt til frysing og etter tining ser de like gode ut som om de var nyhøstet.

I bakst

Tørket tranebær er godt i brød og muffins, og brukes ofte også i kjeks og frukttopper.

Oppskrift på havrekjeks med tranebær og honning

Oppskrift på fruktnøttopper

Prøv også! Vegetarburger med stekt rosenkål, tranebær og kokte poteter.

Som saus

Tranebærsaus minner litt om rørte tyttebær og er med sin gode syre og sødme deilig til kjøttretter.

Oppskrift på tranebærsaus eller, cranberry sauce på amerikansk,  finner du her.

Av tranebær kan du også lage gele og chutney. Tranebær kan også brukes i patéer.