5 eksotiske sommerdesserter med ananas og pasjonsfrukt

5 eksotiske sommerdesserter med ananas og pasjonsfrukt

Bruk sommerens eksotiske råvarer, som søt ananas, syrlig pasjonsfrukt og krydret mango, og lag desserter som vil imponere hele familien.

Etter et godt måltid passer det alltid med dessert. Dropp de tyngre dessertene til fordel for søte og friske smaker nå i sommervarmen, og gå for eksotiske råvarer som ananas og pasjonsfrukt. 

Panna cotta med grillet ananas

Ananas har en frisk, søt og syrlig smak, og etter en runde på grillen får den i tillegg en karamellisert smak. I kombinasjon med panna cotta har du en dessert som oser av sommer! 

Slik griller du ananas i skiver:

  1.  Skjær av topp og bunn. Skjær av skallet hvis ønskelig og del ananasen i 1 cm tykke skiver.
  2. Gni ananasskivene eller grillristen med litt olje. Grill skivene over god varme i ca. 3 minutter på hver side.
Chili, lime, vanilje, sort pepper, frisk koriander og mynte er smaker som alle passer veldig godt med grillet ananas.

Dessert med pasjonsfrukt, mango, krem og marengs

Dette er oppskriften på en dessert som er både enkelt og rask, uten at det går på bekostning av smak.

Med ingredienser som krem, marengs, mango og pasjonsfrukt har du en eksotisk dessert på under 20 minutter!

Tropisk pavlova med pasjonsfrukt og kokos

Bytt ut jordbær og blåbær med kokos og pasjonsfrukt, og gi den klassiske festkaken pavlova en tropisk vri. 

Her har vi laget kokoskrem og en spennende pasjonsfruktmousse for å ta smaksløkene til tropiske strøk. Frisk, søt og spennende!

Dårlig tid? Kjøp ferdig:

Fruktsalat med ananas og pasjonsfrukt

Fruktsalat er en enkel, sunn og ikke minst god dessert som passer godt til varme sommerdager. Vår favoritt er kombinasjonen ananas, pasjonsfrukt, persimon og mango.

Topp med vaniljekesam eller vaniljeis.  

Tilsett 4 stk hele stjerneanis når du koker laken til fruksalaten for ekstra smak. Ta den ut når du tilsetter frukten.
Prøv frukt på grillen i sommer

Prøv frukt på grillen i sommer

Visste du at varme bringer frem en rund og god sødme i frukt? Husk å legge frukt på grillen i sommer, så har du nydelig dessert. Server gjerne med iskrem.

Panna cotta med bringebær- og pasjonsfruktsaus

En fløyelsmyk panna cotta toppet med frisk saus av bringebær og pasjonsfrukt, samt frukt og bær. Smaken av sommer! Server den som en frisk dessert etter grillmåltidet, eller bare når du har lyst til å kose deg litt ekstra. 

Prøv også en av disse panna cotta-oppskriftene:

8 eksotiske frukter du bør smake

8 eksotiske frukter du bør smake

Du finner et stort utvalg eksotiske frukter hos MENY, men hva smaker egentlig physalis, hvordan skreller man en lichi? Skal de oppbevares i kjøleskap eller på kjøkkenbenken hvordan kan man egentlig bruke dem? Svarene får du her!