5 grunner til å spise klementin

5 grunner til å spise klementin
Vi nordmenn spiser i gjennomsnitt 6 kilo klementiner i året. Her har du fem gode grunner til hvorfor det er bare å hive innpå av denne søte sitrusfrukten.

Den er bra for immunsystemet

Klementin har et høyt innhold av vitamin C som styrker immunsystemet og øker opptaket av jern fra andre matvarer.


Den er bra for magen

Klementin har også et høyt kostfiberinnhold som er gunstig for fordøyelsen.


Den dekker enkelt dagsbehovet for C-vitamin

Spiser du tre klementiner, så har du dekket 130% av dagsbehovet ditt for C-vitamin.


Den er allsidig

Klementiner spises i hovedsak naturell som en naturlig og velsmakende forfriskning, eller til dessert. Brukes også i fruktsalater, andre desserter og som kakepynt.

Den kan gis bort

Kok en marmelade av klementiner, sukker, vann og vaniljestang, så har du den perfekte vertinnegaven, som passer til julens kraftige oster.