5 grunner til å spise klementin

5 grunner til å spise klementin
Vi nordmenn spiser i gjennomsnitt 6 kilo klementiner i året. Her har du fem gode grunner til hvorfor det er bare å hive innpå av denne søte sitrusfrukten.

1. Klementin er bra for immunsystemet

Klementin har et høyt innhold av vitamin C som styrker immunsystemet og øker opptaket av jern fra andre matvarer.

2. Klementin er bra for magen

klementin

Klementin har også et høyt kostfiberinnhold som er gunstig for fordøyelsen.

3. Klementin dekker enkelt dagsbehovet for C-vitamin

Spiser du tre klementiner, så har du dekket 130% av dagsbehovet ditt for C-vitamin.

4. Klementin er allsidig

 

Klementiner spises i hovedsak naturell som en naturlig og velsmakende forfriskning, eller til dessert. Brukes også i fruktsalater, andre desserter og som kakepynt.

Oppskrift: Hjemmelaget risgrøt med klementin 

Oppskrift: Fristende fruktsalat

5. Klementin kan gis bort

Klementinmarmelade

Kok en marmelade av klementiner, sukker, vann og vaniljestang, så har du den perfekte vertinnegaven, som passer til julens kraftige oster.

Oppskrift: Julens klementinmarmelade 

Lei av å bære tunge nett med klementiner hjem? Bestill så mye du vil i Nettbutikken, og få de levert på døren! Du finner utvalget her