Fristende måter å servere frukt på

Det er veldig enkelt, kutter du opp grønnsakene og frukten, så spiser alle mer! Server det som et delikat fruktfat, fargerike spyd eller med en deilig dipp.

Fruktspyd

Skjær valgfri frukt i pene og jevne biter. Tre fruktbitene på spyd og fyll gjerne på med friske bær. Server fruktspydene på fine fat, eller stående som en liten bukett i en vase. En god kombinasjon til helgekosen er melon, mango, papaya, ananas, kiwi og jordbær. Ringle over smeltet mørk sjokolade om ønskelig.

La gjerne barna lage sine egne spyd bestående av for eksempel mango, vannmelon, eple, kiwi,banan, druer, jordbær, bringebær og blåbær.

Fruktfat

Forslag til frukt og bær: Mango, papaya, honningmelon, vannmelon,ananas, kiwi, appelsin, banan, druer, eple, pære, jordbær, bringebær og blåbær. Vask, rens og del ønsket frukt i passende biter, båter eller skiver.

La skallet være på frukten slik at det blir enkelt å forsyne seg. Gni gjerne inn snittflaten på epler, pærer og banan med litt sitron eller lime, for å unngå misfarging.

Legg alt pent på et fint fat. Enkelt og perfekt! 

Dipper til fruktfatet 

Basilikumdipp til grønnsaker

  • 2 dl lettrømme
  • 1 hvitløkfedd, finhakket
  • ½ dl hakkede basilikumblader
  • Salt og kvernet pepper

Visp sammen lettrømme, hvitløk og basilikum. Smak til med salt og kvernet pepper. La gjerne dippen få stå en halvtimes tid i kjøleskapet før servering.

Kesamdipp til frukt

  • 2 dl vaniljekesam
  • 2 ts finrevet sitrusskall, for eksempel appelsin og lime eller sitron

Vask sitrusfrukten godt i lunkent vann før du river skallet. Bland sammen kesam og finrevet skall. Smak gjerne til med noen dråper appelsin-, sitron- eller limesaft fore ekstra friskhet.

Og et lite tips – smør sitron eller lime på eplebåtene og bananskivene, så blir de ikke brune.