Høstens fruktfat med norske skatter

Hopp elegant over kakene og imponér heller med et vakkert, bugnende høstfruktfat!

Skal du ha gjester? Eller ha med kake til skoleavslutning og jobb? Hvis tiden ikke strekker til for å bake, kan et imponerende fruktfat redde dagen! Ikke bare er det vakkert å se på, men det er også et deilig, friskt innslag med noe godt for en hver smak. Og sist men ikke minst, så er det sunt.

Om høsten gjelder det å nyte de norske godene som henger på busker og trær. Proppfulle av smak, sødme og vitaminer. Nå vil de nytes!

Fruktfat 

Fyll fruktfatet med et rikt utvalg av frukt som er skåret opp i fristende biter. Det bør være lett å forsyne seg og spise med fingrene uten for mye søl.

Et stettefat eller etasjefat er perfekt!

For at frukten ikke skal bli brun, er det viktig å gni snittflatene med noe surt, f.eks sitron. Du kan også bruke en eplejuice som dessuten ikke gir samme skarpe syrlighet som sitron. En barnevennlig tilnærming!

Plommer

Plommer er i sesong nå og gir et fint høstpreg til fruktfatet. Del plommene i to og pirk ut steinen. Noen biter kan gjerne være delt i mindre båter også. Kombiner gule, røde og lilla plommer for et vakkert fargespill som sier HØST med store bokstaver.

Epler

Skal du ha epler på fatet, er det supert å variere med ulike sorter. Det er gøy å kjenne hvor ulikt de forskjellige typene smaker.

Nå er de norske eplene på sitt beste, og utvalget er godt! Skjær eplene i båter og legg dem i grupper rundt på fatet. Gravenstein, Åkerø, Aroma, Rubinstep…Flotte navn og deilig smak og aroma!

Pærer

Pærer hører også hjemme på høstens fruktfat og kommer i flere varianter. Du trenger ikke mer enn to ulike pæretyper for at det hele skal bli litt mer spennende.

Bær og nøtter

Pynt fatet med hele hasselnøtter i skallet, hvor også stilk og blad er tatt med for den rette høststemningen. Selv om rognebær er veldig sure og ikke så gode å spise naturell, kan de fint brukes som pynt på fatet sammen med de karakteristiske bladene sine.

Hele klaser med rips og solbær kan toppe det hele, sammen med noen valnøtter. Har du en og annen multe du kan avse? Da er det ingenting i veien for å la disse få være med! Det samme gjelder for bjørnebær.