Hvordan spiser man granateple?

Hvordan spiser man granateple?
I denne artikkelen lærer vi deg litt om Granateplet og hvordan du bruker Granateple i matlaging. Her kan du lese hvordan du åpner et granateple og få oppskrifter med Granateple.

Det blir spist mye granatepler i landene rundt Middelhavet, men til tross for navnet er ikke frukten i slekt med epler.

Den kraftig rødfargede fruktsaften blir kalt grenadin, og brukes som smaks- og fargetilsetning i salater og drikkevarer. Tilsett også granateple i sauser, wok og gryter - det gir både syre og sødme til retten.

Smaken er søt, aromatisk og litt bitter. Granateplet er fylt med syrlige og svært aromatiske frø. Det er kun frøene som er spiselige og smaken kan minne litt om søte rips.

Frukten nevnes i Bibelen både som noe som fantes i Egypt og som en av velsignelsene i det forjettede land. En del av utsmykningen i tempelet var formet som granatepler, og likedan deler av yppersteprestens kledning.

Den spanske byen Granada er oppkalt etter denne frukten.

Granateple er virkelig en antioksidantbombe! Det er bare valnøtter og nyper som inneholder mer. Granateple er en av de mest næringsrike fruktene vi kjenner til!

Frukten kan brukes til så mangt; i salater, desserter, som et tilbehør til middagen, saft/juice, eller rett og slett som lørdagsgodt!

Granateple har god holdbarhet og ble i gamle dager brukt som proviant ved lange reiser fordi den er leskende med en frisk smak.

Av størrelse kan granateple sammenlignes med et eple eller en appelsin. Kjernene ligger sammenpresset inndelt i seks rom.

Så enkelt får du ut frøene av et granateple:

Del granateplet i to på tvers.

Legg granateplet med snittflaten ned i den ene hånden og bank på baksiden med en tresleiv slik at frøene faller ut.

Rens frøene slik at alt det hvite er fjernet, og kun de røde granateplefrøene er igjen.