Melonskolen

Den store melon-guiden! Hos MENY får du meloner i mange farger og fasonger. Melon er godt alene, men også nydelig som en ingrediens i noe større. Melon er blant annet perfekt sammen med salat. De søte melonene gir en fin balanse til den friske, grønne smaken.

Her er en guide over de mest kjente meloner som finnes og deres karakteristiske smaker. 

Cantaloupe

Cantaloupe en en liten melon som er stor på smak! Den er mindre enn mange av de andre sukkermelonene, og har et kraftig, oransje fruktkjøtt. Smaken er søt og aromatisk med en anelse ­honningaroma.

Honningmelon

Honningmelonen har et fast fruktkjøtt med god tyggemotstand, og en litt mildere smak enn andre sukkermeloner. Smaken er best og melonen friskest om den er litt avkjølt.

 

Vannmelon

Vannmelon har et sprøtt og saftig fruktkjøtt med en mild, søt smak. Fruktkjøttet har små, svarte frø, men det finnes også en steinfri vannmelon.

I tillegg finnes det også en minivannmelon som er økologisk.

 

Piel de Sapo

Piel de Sapo er svært saftig og søt, med et kremhvitt fruktkjøtt. Piel de Sapo betyr froskeskinn på spansk, og denne melonen har fått navnet nettopp på grunn av sitt grønne skall. Og jo flere striper det er i skallet, jo søtere er den.

 

Galiamelon

Galiamelon er søt og ­forfriskende, med lyst og saftig fruktkjøtt. ­Galiamelonen er ekstra frisk og god om den er kald idet den ­legges i salaten. 

 

Sugar Baby

Sugar Baby er en ny og spennende melonsort. Med sin sprø konsistens, sitt høye sukkernivå og deilige smak, blir Sugar Baby et naturlig midtpunkt i salaten.