Melonskolen

Melonskolen

Den store melon-guiden! Hos MENY får du meloner i mange farger og fasonger. Melon er godt alene, men også nydelig som en ingrediens i noe større. Melon er blant annet perfekt sammen med salat. De søte melonene gir en fin balanse til den friske, grønne smaken. Her kan du lese om hva de ulike melonene smaker, få tips til bruk og oppskrifter.

Her er en guide over de mest kjente meloner som finnes og deres karakteristiske smaker. 

Vannmelon, honningmelon og cantaloupmelon er blant de mest vanlige melonsortene. Vannmelon, honningmelon og cantaloupmelon er blant de mest vanlige melonsortene.

Cantaloupe

Cantaloupe en en liten melon som er stor på smak! Den er mindre enn mange av de andre sukkermelonene, og har et kraftig, oransje fruktkjøtt. Smaken er søt og aromatisk med en anelse ­honningaroma. 

Cantaloupemelon passer perfekt i salat. Hva med å prøve jordbær, melon og avokadosalat til lunsj i dag? Oppskriften finner du her

Den søte smaken til cantaloupmelon gjør at den egner seg godt i salat, som her sammen med jordbær og avokado. Den søte smaken til cantaloupmelon gjør at den egner seg godt i salat, som her sammen med jordbær og avokado.

Honningmelon

Honningmelonen har et fast fruktkjøtt med god tyggemotstand, og en litt mildere smak enn andre sukkermeloner. Smaken er best og melonen friskest om den er litt avkjølt.

Start med å dele honningmelonen i to, og skrap ut alle frøene med en skje. Del deretter melonen i mindre biter, og skjær løs fruktkjøttet fra det tykke skallet og serveres.

Vannmelon

Vannmelon har et sprøtt og saftig fruktkjøtt med en mild, søt smak. Fruktkjøttet har små, svarte frø, men det finnes også en steinfri vannmelon.I tillegg finnes det også en minivannmelon som er økologisk.

Vannmelon kan brukes på flere måter. Skjær den i tykke eller tynne skiver, eller del den opp i biter og spis den som den er – eller prøv en av disse friske oppskriftene:

Gjør det ekstra gøy å spise vannmelon ved å lage fine figurer ved hjelp av pepperkakeformer! Server i en skål sammen med friske bær. Gjør det ekstra gøy å spise vannmelon ved å lage fine figurer ved hjelp av pepperkakeformer! Server i en skål sammen med friske bær.

Piel de Sapo

Piel de Sapo er svært saftig og søt, med et kremhvitt fruktkjøtt. Piel de Sapo betyr froskeskinn på spansk, og denne melonen har fått navnet nettopp på grunn av sitt grønne skall. Og jo flere striper det er i skallet, jo søtere er den.

Lag noe godt av vannmelon!

Lag noe godt av vannmelon!

Vannmelon – sprø, søt og saftig! Her får du søte, gode og dekorative tips til...

Galiamelon

Galiamelon er søt og ­forfriskende, med lyst og saftig fruktkjøtt. ­Galiamelonen er ekstra frisk og god om den er kald idet den ­legges i salaten. Melonen er sesongvare. 

Galiamelonen er ekstra frisk og god om den er kald idet den ­legges i salaten. Galiamelonen er ekstra frisk og god om den er kald idet den ­legges i salaten.

Sugar Baby

Sugar Baby er en ny og spennende melonsort. Med sin sprø konsistens, sitt høye sukkernivå og deilige smak, blir Sugar Baby et naturlig midtpunkt i salaten. Melonen er sesongvare.