Pasjonsfrukt - frisk og syrlig

Pasjonsfrukt har mye smak og passer perfekt som snacks eller dessert.

Pasjonsfrukt har en herlig, frisk og syrlig smak og passer perfekt som snacks, til kaker og desserter og i drinker. Kutt frukten i to, og spist fruktkjøttet med skje. Du vil da oppleve en sursøt smak, som kan minne om stikkelsbær. 

Historie 

Pasjonsfrukt kommer opprinnelig fra Sør-Amerika der den fortsatt vokser vilt i enkelte områder. Frukten finnes i butikk hele året, og importeres fra Colombia, Zimbabwe og Ecuador.
Frukten vokser på klatrende planter. Pasjonsfrukt er kuldeømfintlig og liker seg bedre i romtemperatur enn i kjøleskap, og bør oppbevares ved 8–12 ºC. Holdbarheten er god.

Pasjonsfrukt er i sesong året rundt. Den finnes i flere varianter, men den lilla varianten er mest vanlig i Norge. Den er på størrelse med et egg, og er rund eller oval i formen. Skallet er skinn-aktig. Fruktkjøttet er gulgrønt og geléaktig med mange små, sorte frø. 

Pasjonsfrukten er rik på kostfiber på grunn av frøene, men du får også en del vitamin E og vitamin C fra denne smakfulle frukten. Mye av næringen sitter i frøene, så spis disse!

5 eksotiske fakta om pasjonsfrukt 

  • Pasjonsfrukt er i sesong året rundt
  • Har en sursøt smak som kan minne om stikkelsbær
  • Er perfekt i desserter 
  • Kan spises naturell 
  • Egner seg også godt i juice og drinker