Syv nye måter å spise klementin på

Syv nye måter å spise klementin på
Det blir ikke jul uten klementiner, men denne lille frukten kan brukes til mer enn godteri.

Hvert år importeres det rundt 27 000 tonn klementiner til Norge, og halvparten spises i desember. Men du får tak i gode klementiner resten av året også, og kan med stort hell lage juice av dem.

Klementin har en intens, søt, aromatisk og oppfriskende smak, og kan brukes til mye. I sauser som vanligvis inneholder appelsin, kan du gjerne bruke klementin for å få en enda søtere og mer aromatisk smak.

Hva med å prøve klementin...

Som dressing på en ribbesmørbrød.

Som tilbehør til taco!

I en vakker salat sammen med rødløk.

Som klementinmarmelade. Perfekt som tilbehør til smaksrike oster.

I en sitrussalat sammen med mørk sjokolade.

Som saus til stekt breiflabb.

I en salat som passer like godt til lunsj som dessert – eller som tilbehør til kylling.