Avokado på 6 måter

Avokado på 6 måter

Avokado er egentlig en frukt, men brukes som grønnsak i matlaging. Den er mild og kremet og spises først og fremst rå.

Vi gir deg våre beste tips til hvordan tilberede avokado.

1. Smoothie med avokado

Avokado i smoothie? Ja visst, det er kjempegodt. Avokado sammen med lime, kiwi, eple og spinat både smaker godt og gjør godt for kroppen.

Prøv denne energidrikken som passer perfekt som start på dagen:

Emblem
Visste du at siden avokadoen er supersunn og har få allergener, er den faktisk noe av det første en baby kan spise?

2. Som smør på brødskiva

Visste du at avokado kan erstatte smør? Vel, i hvert fall på brødskiva. Og når du først har begynt blir du helt hekta – bare prøv selv.

Del en spisemoden avokado i to, og klem utover brødskiven med en gaffel. Topp med litt grovkvernet pepper, flaksalt og nypresset limejuice. Kjempegodt sammen med reker eller god ost og spekeskinke. 

3. I wraps 

Wrap kan enkelt lages til både lunsj og middag, og kun fantasien setter grenser for hva du kan fylle den med. Her er en oppskrift med kylling, avokado og mango. Det er super skole- eller turmat, og fyllet kan varieres i det uendelige.

Slik kutter du en avokado

Slik kutter du en avokado

Avokado har blitt mange nordmenns store favoritt tilbehør og det er ikke uten grunn! Den saftige frukten er sunn og god, en skikkelig superfrukt! Se vår guide til hvordan du skreller og kutter en avokado.

4. Avokado i salat 

Kombinasjonen av rå laks, appelsin og avokado er nydelig. Prøv en frisk og god salat med laks, frukt og avokado når du har lyst på et lett måltid.

Salat med laks, appelsin og avokado

Du kan også bruke avokado i bakverk og til og med i desserter!

5. Ovnsbakt med fyll

Om du ikke har prøvd varm avokado, er dette en fin måte å teste det på. Sammen med egg blir det en næringsrik rett til frokost eller lunsj. Del avokado i båter og fyll det med egg og det du har i kjøleskapet. Kjempegodt!

  • Avokado fylt med skinke, egg. tomat og ost her 
  • Bakt avokado fylt med egg her
Fyll avokado med det du liker best. Her har vi brukt skinke i terninger, egg, ost, tomat, og toppet med spirer. Fyll avokado med det du liker best. Her har vi brukt skinke i terninger, egg, ost, tomat, og toppet med spirer.

6. Guacamole

Hjemmelaget guacamole løfter tacoen til nye høyder og gjør tortillachips på bordet til en fest. Strengt tatt holder det å mose en avokado med en gaffel, men salt og ferskpresset lime gjør guacamolen ekstra god.

Emblem
Avokadoen kan fort miste sin friske grønne farge etter den blir tilberedet. Visste du at hvis steinen legges sammen guacamolen i dippbollen, unngår du brunfargen?