Slik har du aldri brukt druer!

Slik har du aldri brukt druer!

Har du noen gang prøvd å fryse druer? Frosne druer er en forfriskende, næringsrik og søt måte å kjøle seg ned på eller som som nedkjøler i kald drikke. Dette perfekte alternativet til snacks er også raskt og enkelt å forberede. Her er en enkel guide for hvordan du lager frosne druer.

Druene blir overraskende saftige og søte når de er frosset. Fryseprosessen får dem til å smake søtere enn de vanligvis gjør.

Barn elsker frosne druer!

Server barna et glass fylt med frosne druer som et alternativ til annet godteri, og ta med en boks frosne druer på stranda på varme sommerdager. Garantert en suksess.

Tom for isbiter?

Frosne druer fungerer både som nedkjøler og smakssetter på vann. 

For de voksne, fryste druer fungerer svært godt også i hvitvinsglasset, da hindrer du at vannet fra isbitene smelter i vinen.

Slik gjør du:

Velg stenfrie druer. Plasser druene i et dørslag og skyll under kaldt vann. Etter vask, la overflødig vann renne av og klapp dem forsiktig med et rent håndkle for å tørke. 

Riv druene fra klasene og spre de utover på et fat før du setter dem inn i fryseren. Du bør ikke legge inn en klase druer samlet, for da fryser de sammen.

Legg fatet i fryseren og la de stå i ca 2 timer, aller helst over natten. Legg druene over på et serveringsfat eller skål og server.

De fryste druene er perfekt som en sunn snacks i seg selv, eller som et tilbehør til desserten.