Norske plommer: slik bruker du de best

Norske plommer: slik bruker du de best
Deilige, norske plommer er kjent for sin sur-søte, milde og aromatiske smak. Enten de er blå, gule eller røde er de en fruktfavoritt hos nordmenn, men visste du at de også kan brukes til kylling? Eller i en chutney?

Når er plommene best?

De norske plommene er på sitt aller beste i august og september. Da er de saftige og rike på smak. Så har du plommer i hagen bør du med andre ord passe på at du får høstet de inn før september er over!

Tips! Liker du ikke skallet? Dypp plommene i kokende vann og skallet vil slippe av seg selv!

Hvis du skal spise plommene de nærmeste dagene bør du oppbevare de i kjøleskapet ved 2-4 grader for at de skal holde se best mulig. Har du derimot mye plommer til overs kan det være lurt å finne andre bruksområder. Du kan for eksempel sylte plommene. Ved å sylte plommene på store norgesglass har du plommer tilgjengelig hele vinteren.

Plomme til middag, plomme til dessert

Plommer kan nemlig spises på flere måter enn bare den vanlige måten - det gjelder bare å være kreativ.

 Her er noen tips til hvordan du kan unngå å kaste sensommerens beste plommer:

En kjent klassiker er selvfølgelig å lage plommesyltetøy. Det er godt på både brødskiva, vaflene og havregrøten! Dessuten holder det seg lenge.

Oppskrifter med plommer

Helstekt kylling med stekte plommer og eplesirup -  fantastisk middag!

Plommekake med vanilje og sitronBak en deilig plommekake og server den til kaffen eller som dessert

Plommerelish - passer utmerket som tilbehør til kraftig ost, svinekjøtt, and, paté og posteier. 

Panna cota med kaffe og stekte plmmer en god dessert med et hint av deilig kaffe som toppes med stekte plommer.

Plommer i krydderlake - søte, saftige og syltede plommer i krydderlake er enkelt og godt.