Finn oppskrifter

Finn oppskrifter

Bakt Beate

Bakt Beate

Ingredienser

4 stk store Beate poteter
1 håndfull havsalt
4 fedd hvitløk
2 kvaster rosmarin
olje
ønsket fyll
Kjøp i MENY Nettbutikk

Tidsforbruk

Over 60 min

Vanskelighetsgrad

Lett

Bakt potet er godt som tilbehør til kjøtt og fisk, eller som en mettende middagsrett i seg selv som kan fylles med det du ønsker av grønnsaker, smør og kjøtt. Det er kun din fantasi som setter grenser! Beate er store, røde og kokefaste poteter som egner seg ypperlig til baking!

  1. Knus hvitløkfeddene med bredsiden av en kniv. Bland sammen salt, hvitløk og urter i en pass ende ildfast form eller liten langpanne. Prikk potetene med en gaffel og sett dem på saltet.
  2. Drypp litt olje over potetene og bak dem ved 200 °C i ca. 1 time, eller til de er helt møre. Løft potetene fra saltet og børst vekk salt som har festet seg.
  3. Lag et snitt i toppen av hver potet og klem på midten for å åpne poteten.
  4. Forslag til fyll: hjemmelaget kryddersmør med chili, lime og koriander / skagenrøre og guacamole / kokt skinke i strimler, revet ost og mais / sprøstekt bacon, rømme og hakket gressløk

Tips

Baker du potetene uten aluminiumsfolie får du en god skorpe på dem. Potetene kan bakes i ovnen kvelden før og varmes opp igjen i mikroovn dagen etter.

Relaterte oppskrifter