Bakt Beate

Bakt potet er godt som tilbehør til kjøtt og fisk, eller som en mettende middagsrett i seg selv som kan fylles med det du ønsker av grønnsaker, smør og kjøtt. Det er kun din fantasi som setter grenser! Beate er store, røde og kokefaste poteter som egner seg ypperlig til baking!
Bakt Beate

Tid

Tidsforbruk Over 60 min

Ingredienser

Tips!

Baker du potetene uten aluminiumsfolie får du en god skorpe på dem. Potetene kan bakes i ovnen kvelden før og varmes opp igjen i mikroovn dagen etter.

Slik gjør du

  1. Knus hvitløkfeddene med bredsiden av en kniv. Bland sammen salt, hvitløk og urter i en pass ende ildfast form eller liten langpanne. Prikk potetene med en gaffel og sett dem på saltet.
  2. Drypp litt olje over potetene og bak dem ved 200 °C i ca. 1 time, eller til de er helt møre. Løft potetene fra saltet og børst vekk salt som har festet seg.
  3. Lag et snitt i toppen av hver potet og klem på midten for å åpne poteten.
  4. Forslag til fyll: hjemmelaget kryddersmør med chili, lime og koriander / skagenrøre og guacamole / kokt skinke i strimler, revet ost og mais / sprøstekt bacon, rømme og hakket gressløk
Drypp litt olje over potetene og bak dem ved 200 °C i ca. 1 time, eller til de er helt møre. Løft potetene fra saltet og børst vekk salt som har festet seg.
Lag et snitt i toppen av hver potet og klem på midten for å åpne poteten.