Canaripottiser

Canaripottiser

Ingredienser

Tomatsaus

1 boks hermetiske tomater
1 ss smør
1 stk løk
2 båt hvitløk
1 stk rød chili
2 ss frisk timian

30 stk potet
5 dl vann
0,5 l salt

Tidsforbruk

20 - 40 min

Vanskelighetsgrad

Lett

Canaripottiser er små, saltkokte poteter som serveres som tapas eller smårett, gjerne sammen med hjemmelaget tomatsaus eller aioli.

  1. Kok opp vannet. Ta i salt og godt vaskede poteter. Det er viktig å bruke små, jevnstore poteter. La potetene koke til de er så vidt møre, ca. 15 minutter. Hell ut vann og salt og la potetene dampe et par minutter i kjelen uten lokk.
  2. Sausen:
  3. Smelt smøret i en kjele. Skjær løken i terninger som freses i smøret. Tilsett videre finhakket hvitløk, chili og timian. Sausen skal småkoke ca. 10 minutter. Kan serveres varm, lun eller kald til potetene.

Oppskrift fra