Kjøttfri cæsarsalat med hjemmelaget dressing

En deilig klassiker uten kjøtt! Oppskrift på vegetarisk cæsarsalat med kun salat, pinjekjerner og hjemmelaget dressing. Denne retten kan fint passe som forrett også. Alt du må gjøre er å halvere mengden per person.
Kjøttfri cæsarsalat med hjemmelaget dressing

Tid

Tidsforbruk Under 20 min

Ingredienser

Tips!

Dressingen kan eventuelt kjøpes ferdig, da går middagen på null komma niks.

Slik gjør du

  1. Lag dressingen først: Finhakk hvitløk og ansjos, mos det gjerne sammen med en gaffel. Visp sammen eggeplommer, sennep, ansjos, hvitløk, parmesan og sitronsaft i en bolle. Visp inn oljen i en tynn stråle.
  2. Dressingen skal bli nesten like tykk som en majones. Smak til med noen dråper worcester sauce, salt og pepper.
  3. Snitt salaten, men la noen blader være hele.
  4. Bland sammen salat, halvparten av dressingen, pinjekjerner og en håndfull revet parmesan. Avslutt med litt kvernet sort pepper og dryss over friske urter.
  5. Server resten av dressingen ved siden av.