Gratinerte grønnsaker

Gratinerte grønnsaker

Ingredienser

1 stk. gulrot
1 stk. blomkål
1 stk. pastinakk
100 g sukkererter
1 stk. purre
1 dl grønnsaksbuljong (utblandet)
2 dl melk
3 ss hvetemel
1 ts salt
5 g muskatblomme
1 stk. egg

Tidsforbruk

20 - 40 min

Vanskelighetsgrad

Lettvint og godt! Server gratinerte grønnsaker som selvstendig rett med brød til eller som tilbehør til røkt kjøtt eller fisk.

  1. I ovn ved 200 °C i ca. 20 minutter
  2. Rens og grovdel grønnsakene. Kok dem halvmøre i minst mulig vann. Sil kokevannet fra og tilsett så mye melk at det blir 3 dl.
  3. Legg grønnsakene i et ildfast fat.
  4. Visp sammen melkeblandingen og hvetemelet og kok det opp under omrøring. La det småkoke i 2-3 minutter. Smak sausen til med salt og muskat. Visp inn egg og revet ost og hell sausen over grønsakene i fatet.
  5. Gratiner retten midt i ovnen til den er gyllen og grønnsakene gjennomkokte.
  6. Server gratinerte grønnsaker som selvstendig rett med brød til eller som tilbehør til røkt kjøtt eller fisk.

Oppskrift fra