Gresskargryte

Gresskargryte

Ingredienser

salt og pepper etter smak

1 dl hvitost
4 ss brødrasp

1 kg gresskar
2 ss smør
3 ss hvetemel
3,5 dl melk
2 stk egg

Tidsforbruk

Over 60 min

Vanskelighetsgrad

Lett

Denne gresskargryten kan serveres som en vegetarrett med brød til. Den er også et velsmakende, men litt uvanlig tilbehør til stekt kalkun.

  1. Skrell og rens gresskaret og skjær innmaten i små terninger. Kok dem møre i minst mulig vann. Sil kokevannet fra.
  2. Lag hvit saus ved å smelte smør, røre inn mel og spe med melk til en glatt saus. La den småkoke i 3-4 minutter. Rør inn gresskar og sammenpisket egg i sausen og smak til med salt og pepper. Fyll massen i smurt, ildfast form og dryss over en blanding av revet ost og brødrasp.
  3. Stek gryten nederst i ovnen på 180°C til den er rykende varm, fast og gyllen på toppen - ca. 30 minutter.
  4. Server gryten varm med godt brød til eller som tilbehør f.eks. til stekt kalkun.

Oppskrift fra