Gresskarpuré

Gresskarpuré

Ingredienser

salt og pepper etter smak

50 g smør
4 ss kavring
0,5 ts malt muskat
3 ss matfløte

1 kg gresskar

Tidsforbruk

20 - 40 min

Vanskelighetsgrad

Lett

Gresskarpuré har en søt og god smak og passer kjempegodt til for eksempel kaldt kjøtt.

  1. Skrell gresskaret, ta ut kjernene og del kjøttet i små biter. Kok fruktkjøttet i lettsaltet vann ca. 10 min. Mos gresskarkjøttet til fin pure. Smelt halvparten av smøret i en panne og surr kavringen til den er sprø og gyllen.   Kok opp pureen og la den trekke på svak varme slik at noe kraft fordamper og mosen blir passe tykk. Tilsett resten av smøret og kok videre under omrøring. Smak til med salt og pepper. Rør inn knust kavring og fløte like før servering.

Oppskrift fra