Gresskarsuppe

Gresskarsuppe

Ingredienser

1,2 kg gresskar
2 mellomstore løk, i skiver
2 fedd hvitløk
750 ml kylling- eller grønnsaksbuljong
250 ml melk
salt
pepper
6 ss creme fraiche
friske urter

Tidsforbruk

Under 20 min

Vanskelighetsgrad

Lett

En rask og enkel oppskrift på klassisk gresskarsuppe. Topp gjerne suppen med biter av nystekt kyllingfilet eller pannestekte kamskjell. Suppen kan enkelt gjøres vegansk ved å bytte ut melken med mandelmelk eller soyamelk.

  1. Del gresskaret i to, skrap ut frøene og fjern skallet. Skyll gresskaret og del det i store biter.
  2. Ha alle ingrediensene, unntatt salt og pepper, i en kjele og kok opp. Skru ned varmen og la det småkoke til gresskaret er mørt. Bland alt med en stavmikser til du har ønsket konsistens. Smak til med salt og pepper.
  3. Topp suppen med creme fraiche og friske urter. Server med ferskt brød. Biter av nystekt kyllingfilet eller pannestekte kamskjell er også godt i suppen.

Tips

Har du ikke stavmikser? Avkjøl den kokte blandingen litt og ha den over i en blender (er den for varm vil lokket på blenderen gå av når du starter den). Kjør suppen til den er glatt.

Relaterte oppskrifter