Gulrotsuppe med ingefær

Gulrotsuppe med ingefær

Ingredienser

8 stk gulrot
1 stk løk
2 båt hvitløk
1 ss rapsolje
2 ss frisk ingefær
3 stk grønnsakbuljong (terning)
12 dl vann
2 dl crème fraîche orginal, 35 %
3 dråpe tabasco
16 stk krepsehaler
4 stilk frisk dill

Tidsforbruk

40 - 60 min

Vanskelighetsgrad

Lett

<p> Gulrot, løk, hvitløk og ikke minst frisk ingefær setter sitt preg på denne herlige og varmende suppen. </p>

  1. 1. Skrell gulrøtter, løk og hvitløk og skjær i mindre biter. Surr grønnsakene i olje i noen minutter uten at de tar farge.
  2. 2. Tilsett ingefær og la det steke forsiktig en liten stund.
  3. 3. Tilsett buljong og vann og la suppen koke under lokk til gulrøttene er myke.
  4. 4. Tilsett créme fraîche og smak suppen til med salt, noen dråper tabasco, krepsehaler og frisk dill.

Oppskrift fra