Knutekålslaw med yoghurtdressing

Knutekålslaw med yoghurtdressing

Ingredienser

1 stk knutekål
2 stk gulrøtter
0,5 stk kålrot
bladpersille
kjørvel

Dressing

2 dl yoghurt naturell
2 ss sitronsaft
2 ss olivenolje
1 ss flytende honning
salt
pepper

Tidsforbruk

20 - 40 min

Vanskelighetsgrad

Middels

Knutekålen med sin sprø konsistens og sødmefulle smak egner seg perfekt i en knutekålslaw. Her i kombinasjon med gulrot, kålrot og en frisk yoghurtdressing. Rens og skjær alle grønnsakene i tynne strimler og la gjerne salaten få «marinere» en halvtimes tid før servering. Kjempegodt som tilbehør til all grillmat og en lettere variant av vanlig coleslaw.

  1. Rens og skjær alle grønnsakene i tynne strimler.
  2. Visp sammen yoghurt, sitronsaft, olivenolje og honning.
  3. Smak dressingen til med salt og pepper, og bland dressingen sammen med grønnsakene og hakket persille.
  4. La gjerne knutekålslawen få stå å trekke en halvtimes tid før servering.
  5. Dryss over litt ekstra persille og kjørvel ved servering.