Aspargesskolen

Asparges blir gjerne kalt grønnsakenes konge på grunn av sin fantastiske smak. Her blir du litt bedre kjent med kongefamilien.

Grønn asparges

Grønn asparges dyrkes over bakken slik at aspargesskuddene vokser direkte og fritt opp i sollyset. De får da,ved lysets og solens påvirkning, den grønne fargen og et større vitamininnhold enn den hvite aspargesen.Tykkelse og lengde kan variere.Smaken er særegen, og kan beskrives som lett bitter med toner av gress og nøtter.

Hvit asparges

Hvit asparges dyrkes beskyttet og tildekket med jord i hele vekstperioden. Dermed danner den ikke klorofyll og den forblir hvit. Hvit asparges høstes når spissen kommer opp til overflaten.Tykkelse og lengde kan variere. Den hvite aspargesen forbindes med den ekte og rene aspargessmaken. Fantastiskrik og intens med en fin balanse mellom bitterhet og sødme.

Aspargestopper

Aspargestopper er rett og slett toppene av grønn asparges.

De trenger ikke mye tilberedning, bare pass på at de ikke har blitt dårlige. Dette ser du enkelt hvis toppen av aspargestoppene har blitt myke og moses lett. Da er de ikke gode lenger. Bortsett fra dette trenger ikke aspargestoppene mer tilberedning før du skal koke dem. Toppen trenger kortere koketid enn resten av stilken.

Les også: