Fem gode retter med paprika

Fem gode retter med paprika

La deg inspirere til å bruke mer av den supersunne paprikaen i matlagingen med disse fem oppskriftene.

Paprika er essensiell i retter fra alle verdenshjørner, enten det er chili con carne (eller chili sin carne) fra Mexico eller ratatouille fra Frankrike. Rød paprika er den vanligste varianten, og har en tydelige paprikaaroma, god sødme og et sprøtt og saftig fruktkjøtt. Rød paprika har ca. tre ganger så mye vitamin C som en appelsin!

Det er med andre ord flere grunner til å inkludere den røde pepperen i matlagingen. Her får du noen tips til hvordan! 

Fylt paprika med fyldig tomatsaus

Søt paprika som fylles med kjøtt, ris, hvitløk og urter, er sunt og smaker kjempegodt! Søt paprika som fylles med kjøtt, ris, hvitløk og urter, er sunt og smaker kjempegodt!

Paprika egner seg godt til å fylle, enten du går for den avlange søte varianten, eller den klassiske. Fyll med kjøtt, ris, hvitløk og urter, og du har en god middag eller tapasrett som nesten lager seg selv.

  • Oppskrift på fylt paprika med fyldig tomatsaus finner du her

Visste du at... paprika er i samme chili-familie som habañero. Her er paprika blant de mildeste familiemedlemmene. 

Grillet paprika, mango og chilisalsa

Mangosalsa med grillet paprika, vårløk og chili, toppet med frisk koriander - sunt og kjempegodt! Mangosalsa med grillet paprika, vårløk og chili, toppet med frisk koriander - sunt og kjempegodt!

Paprika egner seg godt til grilling, og får da en myk tekstur. Grillet paprika, mango og chilisalsa passer godt som tilbehør til både fiskeretter og meksikansk mat. Den er heller ikke vanskelig å lage, og skiller seg garantert ut som et fargedryss på matbordet. 

  • Oppskrift på salsa med grillet paprika, mango og chili finner du her

Grønnsakslasagne med paprika og spinat

Bruk de grønnsakene og ostene du vil - alt blir godt i denne lasagnen! Bruk de grønnsakene og ostene du vil - alt blir godt i denne lasagnen!

Paprika er en perfekt ingrediens i lasagnen. Bruk den i en grønnsakslasagne sammen med spinat og andre grønnsaker du har liggende. Oppskrift finner du her

Chili sin carne

Chili sin carne med sjokolade. En dyp, mørk og fyldig vegetarchili som selv en kjøttelsker vil like! Chili sin carne med sjokolade. En dyp, mørk og fyldig vegetarchili som selv en kjøttelsker vil like!

En chili uten kjøtt trenger ikke være fattig på smak når den er laget på godbiter som paprika, tomater og kidneybønner. I denne varianten er det i tillegg mørk sjokolade, noe som gjerne brukes i tacoens hjemland Mexico.

  • Oppskrift på chili sin carne finner du her

Ratatouille

Ratatouille er et klassisk og fargerikt tilbehør bestående av friske grønnsaker. Ratatouille er et klassisk og fargerikt tilbehør bestående av friske grønnsaker.

Retten ratatouille er klassisk og fargerikt grønnsakstilbehør som opprinnelig kommer fra Provence i Frankrike. Ratatouille passer godt som tilbehør til både kjøtt, fisk og pasta. For enda mer smak, server du retten med revet parmesan over. Oppskrift på ratatouille finner du her.

Hos MENY finner du et stort utvalg paprika: