Rotgrønnsaker på flere vis

Rotgrønnsaker på flere vis

Rotgrønnsakene kan brukes til nesten alt. Koke, steke, bake, glasere, som puré, som stuing, i supper…finn frem til dine røtter.

Kremede rotgrønnsaker

…eller stuede, om du vil. Rotgrønnsakene skrelles og kuttes i like store biter. Forvell grønnsakene i godt saltet vann til de er knapt møre. Kok inn fløte, ha i rotgrønnsakene og smak til med salt og pepper. Ha gjerne i hakket dill til slutt.

Lune rotgrønnsaker

Kutt rotgrønnsaker, f.eks gulrot, persillerot, sellerirot og kålrot i smale skiver eller flak. Damp eller kok i lettsaltet vann til de er knapt møre, ca 3-4 minutter. Serveres med en raus smørklatt på toppen!

Ovnsbakte rotgrønnsaker

Rotgrønnsakene er helt perfekt å bake i ovnen - de får en herlig sødme. Passer godt til viltkjøtt som har mye syrlighet. Rotgrønnsakene skrelles og deles i grove staver. Legg dem i en ildfast form. Hell over litt god olivenolje, noen dråper sitron og dryss over litt sukker. Bakes ved 180 grader til de er møre, ca 1 time.

Mos røttene

Kålrot, sellerirot, persillerot, jordskokk og rødbeter; stort sett alle rotgrønnsaker gjør seg veldig godt i puré eller stappe - sammen eller hver for seg. Skrell og kutt grønnsakene i terninger eller skiver. Legg en buljongterning i kokevannet. Når grønnsakene er møre, moses de til puré - enten med en stavmikser eller en potetpresse. Tilsett melk eller fløte og smør til ønsket konsistens. Smak til med salt, pepper og urter etter eget ønske.

Se oppskrift på kålrotstappe her

Alt du trenger for å lage kålrotstappe:

Pannestekte rotgrønnsaker

Stek skiver av rotgrønnsaker som rødbeter, sellerirot, gulrot og persillerot i litt smør eller olje, ca 5 minutter, til de får en gyllen farge. Smak til med salt, pepper og gjerne urter. Server til nesten hva som helst.

Se oppskrift på pannestekt persillerot her