Slik skreller du en avokado

Avokado har blitt mange nordmenns store favoritt tilbehør og det er ikke uten grunn! Den saftige frukten er sunn og god, en skikkelig superfrukt! Se vår guide til hvordan du skreller og kutter en avokado.

Avokado er en fet frukt som inneholder mye enumettet fett, men den er full av sunne næringsstoffer.  tillegg til en del fett og kalorier, er den rik på B-vitaminet folat og vitamin C

 

Avokado er en av de feteste grønnsakene, med 196 kcal per 100g. Fettet er godt for hjertet og kolesterolet. I tillegg inneholder avokado både fiber, proteiner, vitaminer, kalium og folat.

Avokado tips:

"Sjekk om avokadoen er moden ved å legge den i hånden og klemme forsiktig på den. Er den moden, gir den etter for trykk, mens overmoden avokado føles bløt."

" Er ikke avokadoen moden? Legg den i en pose sammen med et eple på kjøkkenbenken i et døgn."

Slik skreller og kutter du avokado:

 

Måter å bruke avokado

Avokado er godt i salaten, på grillen eller rett på brødsiva. Men den er kanskje aller mest kjent for hovedingrediensen i guacamole. Her finner du en kjempe god oppskrift på hjemmelaget guacamole

Tips!

Avokadokjøttet oksiderer (misfarges) i kontakt med luft, så et godt tips er å presse litt sitronsaft over kjøttet når du har skåret den opp. Da beholder du den flotte grønnfargen.

Slik gjør du