Tomatskolen

Tomatskolen

Tomater er både sunt og godt, og med alle de gode variantene som finnes i butikkene, finner du tomater som passer til det meste.

Utvalget av tomatsorter er ganske imponerende. Her guider vi deg gjennom de forskjellige sortene og hva de passer best til! 

PLOMMETOMATER

Plommetomater er spesielt god i tomatsaus, og er derfor en favoritt hos italienerne. Den er avlang og har tykke vegger som gir mye smakfullt kjøtt.

CHERRYTOMATER

Cherrytomater er veldig søte og gode, og noe av det beste «godteriet» både små og store kan få i seg. De finnes i røde, oransje, gule og nesten sorte varianter, og er egnet som snacks eller i salater.

MINIPLOMMETOMATER

Miniplommetomater finner du i flere farger; gul og oransje i tillegg til rød. Den er veldig god å bake i ovnen sammen med urter og olivenolje. Den egner seg som tilbehør til kjøtt og fisk. Den søte og milde smaken gjør at den passer godt som snacks til barn.

TIGERTOMATER

Tigertomaten blir også ofte kalt Tigerella, og er en tomatsort som har oransje striper på rød bunn. Den har en meget god og frisk tomatsmak, og brukes på samme måte som andre tomater.

KLASETOMATER

Klasetomater henger lenger på gren. Dermed får den mer sødme og aroma – og også mer smak! 

RAF

Ifølge spanjolene er RAF den mest smakfulle av alle tomatsortene, og er derfor en stor favoritt hos de. Den dyrkes i Almeria i Sør-Spania og er relativt stor og kjøttfull med mange kamre. Den er i sesong fra november til april og er bare å få i butikken i denne perioden. 

DULCITA/JUANITA

Juanita er den norske versjonen av den nederlandske dulcitatomaten, og har den samme søte og gode smaken. Dette er supersøte cherrytomater, like gode som snacks som de er i salat eller varmebehandlet. Verdens sunneste godteri!

 

Fargestoffet lykopen, som gjør tomaten intens rød, er en kraftig antioksidant. 

Tomater skal ikke oppbevares i kjøleskapet; den får bedre smak og aroma når den får ligge i romtemperatur.

Hos MENY får du også økologiske GoEco Delicioso-tomater.