Velsmakende sopp

Velsmakende sopp

Har du et hemmelig soppsted som ingen får vite om? Da er du heldig! Med skogens gull på tallerkenen, er det duket for smaksfest i høstmørket. Nyt det lekreste naturen har å by! Smakfulle oppskrifter med kantarell til lunsj, middag og søndagsmiddag.

Øverst på pallen troner nok kantarellen. Med sin dype, knallgule farge og eksklusive smak, kalles denne høstdelikatessen ofte for skogens gull.

Fordi den smaker så nydelig i seg selv, er det ofte nok å frese den et par minutter på pannen med godt smør og salt, og servere den på nyristet eller grillet brød. En deilig forrett eller smårett!

  • kr 219,00 /kg

    Sopp

    Kantarell

En lun klassiker å samles rundt en mørk høstettermiddag, er biff stroganoff. Her kan du bruke alle typer sopp for en tydeligere smak av skog og høst i gryta. 

Bland gjerne kantareller, aromasopp og sjampinjong for litt variasjon.

Biff Stroganoff er en av Russlands mest berømte matretter. Biff Stroganoff er en av Russlands mest berømte matretter.

Spiser du ikke kjøtt, kan du fint lage en ren vegetarisk stroganoff, hvor soppen virkelig får spille hovedrollen!

En vegetarisk oppskrift på sopp stroganoff, som er smakfull og rask å lage. En vegetarisk oppskrift på sopp stroganoff, som er smakfull og rask å lage.

Sopp til lunsj

Invitér til lunsj hvor selvplukket eller kjøpt sopp av ulike slag stråler på menyen! Sammen med sprø hvitløkskrutonger og posjert egg, kan denne varme soppsalaten lett bli din signaturrett og en favoritt blant venner og familie.

Soppsalat med hvitløk, urter, krutonger og posjert egg. Soppsalat med hvitløk, urter, krutonger og posjert egg.

Høstens råvarer som vilt og lam, er selvskrevne sammen med sopp. La hverdagskotelettene få smak av rosmarin og kantarell sammen i ovnen.

Lammekoteletter i form med sopp og rosmarin. Lammekoteletter i form med sopp og rosmarin.

Til den store søndagsmiddagen er lammestek med en fløyelsmyk sopprisotto midt i blinken. Steken gjør seg selv i ovnen, og risottoen lages 15 minutter før gjestene setter seg til bords.

Surret lammestek med sopprisotto. Surret lammestek med sopprisotto.

Og har du rein eller elg på menyen, skal det selvfølgelig være god sopp i gryta sammen med rømme, brunost og tyttebær.