Wok deg til en sunnere middag!

Wok deg til en sunnere middag!

Wok er både enkelt, raskt og sunt. Her får du tipsene som gjør woken til en suksess.

Wok er den perfekte hverdagsmiddagen. Det er raskt, kan bestå av få ingredienser og har store variasjonsmuligheter.

Her har du tipsene som gir deg en perfekt wok

Bruk en varm panne

La wokpannen bli varm før du tilsetter olje. Du kan også bruke en stekepanne.

Bruk riktig olje

Når du skal woke er det viktig at du bruker en smaksnøytral olje uten smak. Rapsolje egner seg perfekt til dette.

Alt du trenger for å lage wok med kjøttpølser, nudler og grønnsaker:

Stek kjøttet først

Begynn woken med å steke kjøttet eller fisken raskt i pannen. Ta det ut før du begynner å steke grønsakene.

Fiskewok – raskt, godt og enkelt

Fiskewok – raskt, godt og enkelt

Glem mange ingredienser, kutting og lang steketid! Plukker du med deg ferdig...

Stek i omganger

Skal du lage wok til mange er det lurt å steke i omganger slik at maten blir stekt, ikke kokt.

Dette er ekstra viktig hvis du bruker frosne grønnsaker, ettersom disse kjøler ned panna.

Rekkefølgen på grønnsakene

Begynn med grønsakene som trenger lengst steketid.

Ikke stek for lenge

Steker du grønsakene for lenge mister de sprøheten. De fleste grønnsakene skal ha en liten fast kjerne når de er ferdigwoket.

Hemmeligheten bak en god wok er sausen

Hemmeligheten bak en god wok er sausen

Glad i wok? Bli bedre kjent med MENYs knallgode woksauser; hoisin, szechuan,...