Wok deg til en sunnere middag!

Wok deg til en sunnere middag!
Wok er både enkelt, raskt og sunt. Her får du tipsene som gjør woken til en suksess.

Wok er den perfekte hverdagsmiddagen. Det er raskt, kan bestå av få ingredienser og har store variasjonsmuligheter.

Se oppskrift på kyllingwok med nudler og grønnsaker

Her har du tipsene som gir deg en perfekt wok

Bruk en varm panne

La wokpannen bli varm før du tilsetter olje. Du kan også bruke en stekepanne.

Bruk riktig olje

Når du skal woke er det viktig at du bruker en smaksnøytral olje uten smak. Rapsolje egner seg perfekt til dette.

Se oppskrift på wok med grønnsaker, nudler og kjøttpølse

Stek kjøttet først

Begynn woken med å steke kjøttet eller fisken raskt i pannen. Ta det ut før du begynner å steke grønsakene.

Se oppskrift på wok med nudler, tomatsaus og kjøttboller

Stek i omganger

Skal du lage wok til mange er det lurt å steke i omganger slik at maten blir stekt, ikke kokt.

Dette er ekstra viktig hvis du bruker frosne grønnsaker, ettersom disse kjøler ned panna.

Se oppskrift på wok med torsk, kikerter og spinat

Rekkefølgen på grønnsakene

Begynn med grønsakene som trenger lengst steketid.

Ikke stek for lenge

Steker du grønsakene for lenge mister de sprøheten. De fleste grønnsakene skal ha en liten fast kjerne når de er ferdigwoket.

Se oppskrift på vegetarwok med brokkoli, bønner og grillet paprika

Få wok middagen levert rett på døren, handle i Nettbutikken vår! (gjelder Oslo, Asker og Bærum og deler av Akershus)