Avokado på nye måter

Avokado på nye måter

Spisemoden avocado kan brukes til mer enn å spise den med skje rett ut av skallet, eller som guacamole. Biter av avokado passer perfekt som ”smør” på brødet, i en salat med rå laks og appelsin, eller i smoothien. Dette er 5 spennende måter å bruke avokado på!

Avokado er en fet frukt som inneholder mye enumettet fett, samtidig som den er rik på B-vitaminet folat og vitamin C.

Fettet i avokadoen er av den typen helsemyndighetene ønsker at vi spiser mer av, i stedet for det mettede, harde fettet. 

 

Avokadoen er enkel å inkludere i hverdagen, og ikke vanskelig å lage gode retter ut av. Se 5 nye måter å bruke avokado på her:

1. Smoothie med avokado

Avokado i smoothie? Ja visst, det er kjempegodt. Avokado sammen med lime, kiwi, eple og spinat både smaker godt og gjør godt for kroppen.

Prøv denne energidrikken som passer perfekt som start på dagen:

Få en sunn start på dagen med en deilig grønn smoothie! Få en sunn start på dagen med en deilig grønn smoothie!

Emblem
Visste du at siden avokadoen er supersunn og har få allergener, er den faktisk noe av det første en baby bør spise?

2. Som smør på brødskiva

Visste du at avokado kan erstatte smør? Vel, i hvert fall på brødskiva. Og når du først har begynt blir du helt hekta – bare prøv selv.

Del en spisemoden avokado i to, finn frem smørkniven og smør avokadokjøttet rett på skiva. Topp med for eksempel skinke og litt friske urter. Eller skjær avokadoen i skiver og lag en deilig bruschetta med avokado og tomat.

Prøv en deilig vri på det klassiske rekesmørbrød med grovt speltbrød og avokadokrem. Reker egner seg like godt kalde på brødskiven til lunsj, som i varme middagsretter. Prøv en deilig vri på det klassiske rekesmørbrød med grovt speltbrød og avokadokrem. Reker egner seg like godt kalde på brødskiven til lunsj, som i varme middagsretter.
Emblem
Avokadoen kan fort miste sin friske grønne farge etter den blir tilberedet. Visste du at hvis steinen legges sammen guacamolen i dippbollen, unngår du brunfargen?

3. I wraps 

Wrap kan enkelt lages til både lunsj og middag, og kun fantasien setter grenser for hva du kan fylle den med. Her er en oppskrift med kylling, avokado og mango. Det er super skole- eller turmat, og fyllet kan varieres i det uendelige.

Wraps er perfekt når tiden din er knapp, men samtidig vil ha mye smak. Grove wraps med avokado og kylling er sunt og enkelt! Wraps er perfekt når tiden din er knapp, men samtidig vil ha mye smak. Grove wraps med avokado og kylling er sunt og enkelt!
Slik skreller du en avokado

Slik skreller du en avokado

Avokado har blitt mange nordmenns store favoritt tilbehør og det er ikke uten...

4. Avokado i salat 

Kombinasjonen av rå laks, appelsin og avokado er nydelig. Prøv en frisk og god salat med laks, frukt og avokado når du har lyst på et lett måltid.

Du kan også bruke avokado i bakverk og til og med i desserter!

5. Ovnsbakt med fyll

Om du ikke har prøvd varm avokado, er dette en fin måte å teste det på. Sammen med egg blir det en næringsrik rett til frokost eller lunsj. Del avokado i båter og fyll det med egg og det du har i kjøleskapet. Kjempegodt!

  • Avokado fylt med skinke, egg. tomat og ost her 
  • Bakt avokado fylt med egg her

Fyll avokado med det du liker best. Her har vi brukt skinke i terninger, egg, ost, tomat, og toppet med spirer. Fyll avokado med det du liker best. Her har vi brukt skinke i terninger, egg, ost, tomat, og toppet med spirer.