Løk på 3 nye måter

Løk er en av nordmenns mest spiste grønnsaker og den brukes til mye spennende i matlagingen. Men har du prøvd å bruke løk på en av disse måtene?

Løk som ingrediens 

Løk er anvendelig til alle slags middagsretter, og kan brukes både for å gi maten en god aroma og som et smakfullt tilbehør. Løk er viktig "krydder" i mange retter, men har du prøvd å lage en rett med løk i hovedrollen?

Her er noen forslag til middagsretter med løk:

Fajitas med entrecôte og bakt løksalat 

Fylte svinekoteletter med balsamicobakt løk og salt 

Bakt løk 

En god måte å bruke løken på er ved å bake den. Det er mange måter å gjøre det på – man kan bake den hel med diverse topping, blande det med andre grønnsaker og bake det i folie, eller enkelt la den bakes med poteter og krydder.

Bakt rødløk

Bakt løk perfekt til grillmat, fisk eller en skikkelig biffmiddag. 

Våre beste oppskrifter med bakt løk:

Bakte grønnsaker

Løk og timianpoteter 

Stekt løk 

Løk er også utrolig godt når den stekes. Dessuten er det veldig enkelt og går veldig fort! Den trenger nemlig ikke så lang steketid. Stekt løk passer til det meste - alt fra sprøstekt løk på pølse til stekte løkbåter i woken.

Stekt løk

Tips! For å få løken ekstra brun kan du strø på ca. 1-2 teskjeer brunt sukker. Obs: ikke bruk for sterk varme.

Nedenfor har vi samlet noen gode favoritter med stekt løk:

Stekt sopp og løk 

Saftig rødløk med hvitløk og timian 

Syltet løk  

Å sylte løk er et supert alternativ for de som ikke ønsker den skarpe, litt sterke smaken. Ved å sylte rødløken beholder vi nemlig løksmaken, men den får en mye rundere smak.

Syltet rødløk

Tips! Den syltede rødløken smaker desto bedre om den får stå noen dager før servering. 

Mange tenker at syltet rødløk passer best til typiske stek-middager, men den er faktisk veldig anvendelig og passer til alt fra julemiddagen til taco og grillmat. 

Den beste oppskriften på syltet løk finner du her

Se det store utvalget av løk hos MENY her.