Nye, spennende reddiker kun hos MENY

Reddik er en rotgrønnsak som stammer fra Asia, med en kraftig og god peppersmak og kan brukes til mye. Nå får du en unik reddikmix med flere spennende farger og smaker fra Hasle gård i Østfold, kun hos MENY.

Helt nytt på det norske markedet

De fleste av oss assosierer nok reddiken med den lille røde og runde grønnsaken med de grønne bladene. Men en reddik er ikke lenger bare en reddik.

Nå kommer den i flere ulike farger, fasonger og smaker som aldri før har blitt produsert i Norge, og heller ikke vært tilgjengelig på det norske markedet. Roy Hasle er nemlig den første som dyrker disse spennende variantene i Norge, som har sin opprinnelse fra Asia.

Kun hos MENY får du nå en ny type reddikmiks, som består av melonreddik, lilla, hvit og sort reddik, dyrket i Østfold. Roy Hasle, en av MENYs Matskatt leverandørerer, har brukt flere år på å teste nye typer reddiker, og nå har han med en god dose tålmodighet funnet den perfekte oppskriften.

 Les mer om Hasle gård her

Fire ulike reddiker

Miksen består av fire ulike reddiker, alle med ulik smak:

Melonreddik har opprinnelse fra Kina hvor de også omtales som kinesisk eple. Denne spises i stort omfang og omtales som gunstig for fordøyelse og nyrefunksjon, med et så vakkert utseende og god smak trenger man jo ikke flere grunner til å spise massevis av den. Smaken er søt, mild og fruktig, med en klar undertone av vanlig reddik.

De lilla og hvite sylinderreddikene kommer opprinnelig fra den koreanske halvøya. Det dyrkes et utall av ulike ”daikons” i Sør-Korea og Japan, både i ulike fasonger og størrelser, og de kan representere opptil 25% av en sørkoreaners inntak av grønnsaker. Begge har en mild reddiksmak.

Den sorte reddiken omtales som black spanish type, men det eneste vi er sikre på er at opphavslandet ikke er Spania. Sort reddik er den sterkeste av de alle, den som har den lengste smakseffekten i munnen og har en markant forskjell i smak på skall og kjøtt.

Bruk og oppbevaring av reddiker

Nå kan vi endelig få prøve oss på nye, spennende varianter av reddiker her hjemme. De har et bredt bruksområde, og kan enten spises rå eller kokes og er et perfekt tilbehør til både kjøtt og fisk. Den hvite reddiken brukes for øvrig ofte i koreansk mat, et kjøkken som har fått mer og mer oppmerksomhet den siste tiden. 

Reddiker er fantastisk rå i salat, eller med dip og ost. Hva med å prøve denne oppskriften på nepe- og reddiksalat med yoghurtdressing? Se oppskrift her.

Oppbevar reddiken i kjøleskap mellom 2 og 4 ºC, gjerne i en plastpose eller tett plastboks.

Se våre beste oppskrifter med reddik: